Skip navigation Go to the main menu

« La classification universelle »

Over deze website

Dans la salle de la Direction (gebaseerd op een foto uit de mediasectie van Wikipedia over het Pailais Mondial).

De tekeningen op deze website zijn een modernere interpretatie van de systeemkaarten die in het originele Wereldpaleis de archiefkasten hebben gevuld. In plaats van een papieren catalogus gebruik ik de digitale variant hiervan: een database welke door een CMS wordt aangeboden.
Ze staan dus niet op zichzelf maar gaan verbindingen aan met andere tekeningen, op basis van een associatief systeem zonder vastgestelde regels.
De terugkerende ’titels’ die ik aan mijn tekeningen hang geven een gereedschap waarmee ik de samenhang tussen verschillende tekeningen kan tonen (een bezoeker aan deze website kan hiervan gebruik maken door ze ‘aan te klikken’).

Deze website toont een momentopname van een project: de reeks tekeningen is niet af maar wordt periodiek aangevuld, in ieder geval tot er het streefgetal van duizend stuks is bereikt. In vergelijking met de hoeveelheid data die het echte Wereldpaleis wist te ordenen is dit slechts een armzalig aantal maar het betekent voor mij persoonlijk een klus van zo’n tien jaar, schat ik, op basis van mijn productie.

De tekeningen op deze website zijn uiteraard te koop.
Als u interesse heeft in één (of meer) van deze tekeningen kunt u mij het beste een e-mail sturen via info@palaismondial.nl.


Contact