Ga naar het hoofdmenu
Logo Palais Mondial

Palais Mondial | Exposition du Matériel didactique

Artistes en plein air

Tekening, Eelco Deuling, nummer 272, 2022.
Een aantal grafkruizen staan naast een beek die door een bos heen stroomt.

2022 / 272

Formaat 29,7 x 21 cm.
Bister inkt op 52grs. papier

Aangezien ik mijn vorige tekening van een ondergrondse kunstenaar een beetje ongezellig vond heb ik de gestorvene ditmaal van gezelschap voorzien. Waarschijnlijk ben ik geïnspireerd door een aantal schilderijen van Magritte waarin hij een aantal beroemde werken opnieuw heeft geschilderd met de personen in doodskisten.
Ook speelt een verhaal uit mijn jeugd mee, waarbij na een overstroming op een begraafplaats in Dordrecht sommige nabij het water gelegen grafkisten zich losmaakten uit de grond en wegdreven op het water.


Contact